UA-125485935-1
دهم ریاضی و آمار یک گام به گام ریاضی وآمار یک فصل دو معادله های شامل عبارت های گویا

گام به گام ریاضی دهم انسانی فصل دو ص51

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

دوستان ،در این نوشتهگام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

 (حل کاردرکلاس ص51 کتاب درسی ریاضی و آمار یک) براتون قرار دادم.

این کاردرکلاس در ص35 کتاب چاپ98 قرار دارد.

پس از مطالعه این نوشته به مطالب زیر مسلط می شوید:

1- آشنایی با معادلات گویا

2-حل معادلات گویا از طریق مخرج مشترک گیری وضرب طرفین معادله در آن

3-مشخص نمودن دامنه عبارات گویا وجواب های قابل قبول

(در واقع جواب هایی برای معادله قابل قبولند که مخرج کسر را صفر نکنند)

(لازم به ذکر است که این سوال در کتاب سال 98 در ص35 قرار دارد.)

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

جواب:در این معادله گویا ،چون  دلتامنفی شده است ،پس معادله جواب ندارد

\( \begin{array}{l} 1 + \frac{8}{{{x^2}}} = \frac{4}{x} \Rightarrow 1 + \frac{8}{{{x^2}}} – \frac{4}{x} = 0 \Rightarrow \frac{{1({x^2})}}{{{x^2}}} + \frac{8}{{{x^2}}} – \frac{{4(x)}}{{{x^2}}} = 0\\ {x^2} – 4x + 8 = 0\\ \Delta = {b^2} – 4ac = {( – 4)^2} – 4(1)(8) = 16 – 32 = – 16 < 0 \end{array} \)

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

جواب:

\( \begin{array}{l} \frac{{x – 2}}{{x – 4}} = \frac{{x + 1}}{{x + 3}} \Rightarrow \frac{{x – 2}}{{x – 4}} – \frac{{x + 1}}{{x + 3}} = 0 \Rightarrow \frac{{(x – 2)(x + 3)}}{{(x – 4)(x + 3)}} – \frac{{(x + 1)(x – 4)}}{{(x – 4)(x + 3)}} = 0\\ \Rightarrow \frac{{{x^2} + x – 6 – {x^2} + 3x + 4}}{{(x – 4)(x + 3)}} = 0 \Rightarrow \frac{{4x – 2}}{{(x – 4)(x + 3)}} = 0 \Rightarrow 4x – 2 = 0 \Rightarrow 4x = 2 \Rightarrow x = \frac{1}{2} \end{array} \)

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

جواب:

\( \begin{array}{l} \frac{{24}}{{10 + m}} + 1 = \frac{{24}}{{10 – m}} \Rightarrow \frac{{24(10 – m)}}{{(10 + m)(10 – m)}} + \frac{{(10 + m)(10 – m)}}{{(10 + m)(10 – m)}} = \frac{{24(10 + m)}}{{(10 + m)(10 – m)}}\\ \Rightarrow 24(10 – m) + (10 + m)(10 – m) = 24(10 + m) \Rightarrow \\ 240 – 24m + 100 – {m^2} = 240 + 24m \Rightarrow – {m^2} – 48m + 100 = 0{m^2} + 48m – 100 = 0\\ (m – 2)(m + 50) = 0 \Rightarrow \left\{ {\begin{array}{*{20}{c}} {m = 2}\\ {m = – 50} \end{array}} \right.\\ \end{array} \)

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

جواب:

\( \begin{array}{l} \frac{{y + 2}}{{y + 3}} – \frac{{{y^2}}}{{{y^2} – 9}} = 1 – \frac{{y – 1}}{{3 – y}}\frac{{(y + 2)(y – 3)}}{{(y + 3)(y – 3)}} – \frac{{{y^2}}}{{(y + 3)(y – 3)}} = \frac{{(y + 3)(y – 3)}}{{(y + 3)(y – 3)}} + \frac{{(y – 1)(y + 3)}}{{(y + 3)(y – 3)}}\\ \Rightarrow {y^2} – y – 6 – {y^2} = {y^2} – 9 + {y^2} + 2y – 3 \Rightarrow – y – 6 = 2{y^2} + 2y – 12 \Rightarrow 2{y^2} + 3y – 6 = 0\\ \Delta = {b^2} – 4ac = 9 – 4(2) – 6) = 9 + 48 = 57\\ \Rightarrow y = \frac{{ – 3 \pm \sqrt {57} }}{4} \Rightarrow \left\{ {\begin{array}{*{20}{c}} {{y_1} = \frac{{ – 3 + \sqrt {57} }}{4}}\\ {{y_2} = \frac{{ – 3 – \sqrt {57} }}{4}} \end{array}} \right. \end{array} \)

گام به گام دهم انسانی فصل دو ص51

جواب:باید به جای xدر معادله عدد 2 را قرار دهیم:

\( \begin{array}{l} \frac{2}{{a – 2}} + \frac{{a – 2}}{2} = \frac{a}{2}\\ a – 2 = 0 \Rightarrow a = 2 \Rightarrow D = – \left\{ 2 \right\}\frac{{2(a – 2) \times 2}}{{a – 2}} + \frac{{(a – 2)(a – 2) \times 2}}{2} = \frac{{a(a – 2) \times 2}}{2}\\ \Rightarrow 2(2) + (a – 2) \times (a – 2) = a(a – 2) \Rightarrow 4 + {a^2} – 4a + 4 = {a^2} – 2a \Rightarrow – 4a + 2a = – – 4 – 4\\ \Rightarrow – 2a = – 8 \Rightarrow a = 4 \end{array} \)

صفحه 48

ریاضی و آمار یک فصل دو درس سه

صفحه 49

 

کتاب درسی ریاضی وآمار یک

نوشته های مرتبط

گام به گام ریاضی دهم انسانی فصل یک ص15

کتاب درسی کارآفرینی وکارگاه تولید

گام به گام ریاضی دهم انسانی فصل دو ص48

گام به گام ریاضی یک فصل دو ص 31

گام به گام ریاضی یک فصل سه ص64

گام به گام ریاضی یک فصل یک ص 20

ارسال دیدگاه

این وب سایت از کوکی شما برای ارتقاء سرویس استفاده می کند . موافقت بیشتر بخوانید