گام به گام ریاضی دو فصل دو ص 27
10 سپتامبر 2020 2020-09-10 16:38گام به گام ریاضی دو فصل دو ص 27

گام به گام ریاضی دو فصل دو ص 27
گام به گام ریاضی دو فصل دو ص 27
نوشته، گام به گام ریاضی دو فصل یک ص 27
(حل فعالیت صفحه27 کتاب درسی ریاضی دو) براتون قرار دادم.
پس از مطالعه این نوشته به مطالب زیر مسلط می شوید:
ترسیم های هندسی
بی شمار
یک خط
دو نقطه
اشکال مختلف هندسی در زندگی همگی ما کاربردهای زیادی دارند و در طول تاریخ الهام بخش فعالیتهای انسان بودهاند. دایره نیز یکی از ابتداییترین این اشکال است. نخستین کاربرد دایره، چرخ بوده است که از قدیمالایام بکار رفته است. یکی دیگر از کاربردهای دایره در زندگی بشر، حلقه ازدواج است که بین زوجین مبادله میشود و برگرفته از حلقهای است که در دست اهورامزدا در پیکرهها و مجسمهها دیده میشود. دایره در فرهنگها، مراسم سنتی و آیینی، شهرسازی، اندیشههای هنری و بخصوص در ابزار آلات نجومی جایگاهی نمادین و کاربردی دارد. در فرهنگ و عرفانهای شرقی از قدیم دایره نماد آسمان، جهان پاک، افلاک گردنده و ماهیتهای غیر دنیوی بوده است.
دایرهها هم مانند تمام اشکال دیگر، «درون» و «بیرون» و همینطور مرز دارند. وقتی چیزی دقیقا بین درون و بیرون دایره قرار گرفته باشد می گوییم آن چیز روی دایره قرار دارد. به عنوان مثال در شکل زیر، نقطه «A» بیرون دایره، نقطه «B» درون دایره و نقطه «C» دقیقاً روی دایره قرار گرفتهاند.
عمودمنصف یک پاره خط، خطی است که بر آن پاره خط عمود میشود و آن را به دو نیمهٔ مساوی تقسیم میکند.
ویژگیهای عمود منصف در مثلث:
- سه عمود منصف هر مثلث همرأسند، یعنی عمود منصفهای ضلعهای مثلث در یک نقطه مشترکند.
- فاصله هر نقطه روی عمود منصف از دو رأس مجاورش به یک اندازه است
روش رسم عمود منصف:
برای ترسیم عمودمنصف یک پاره خط به وسیلهٔ خطکش و پرگار، ابتدا طول دلخواهی (طول دلخواه باید از نصف طول پاره خط بیشتر باشد برای اطمینان میتوان طول خود پاره خط را به عنوان طول دلخواه در نظر گرفت) در نظر میگیریم. سپس به مرکز A و B دوایری به همان طول رسم میکنیم. در نهایت خطی که محل تقاطع دو دایره را به هم متصل میکند را رسم میکنیم. این خط همان عمود منصف پاره خط است.